НАЗК вперше виключило іноземну компанію з переліку міжнародних спонсорів війни

peninsula

Національне агентство з питань запобігання корупції виключило з переліку міжнародних спонсорів війни провідну світову компанію з постачання суднового палива – ірландську Peninsula Petroleum Limited.

Як повідомляє пресслужба НАЗК, це перша компанія, яку виключено зі списку.

Зазначається, що Peninsula Petroleum Limited направила відповідний лист до Нацагентства з зазначенням виконаних умов, які дозволяють виключити її з переліку.

Зокрема, компанія припинила постачати бункерне паливо не тільки до суден, що належать росіянам або ходять під російським прапором, а й тим, що перевозять російську нафту. Такі кроки компанія вжила на знак засудження російської агресії.

"Перше виключення з переліку міжнародних спонсорів війни – найкращий доказ тому, що цей інструмент дійсно працює. Ми хочемо, щоб цей перелік зменшувався, а не навпаки. Але це можливо виключно у тому випадку, коли такі компанії оберуть світлу сторону заради спільних цінностей демократії, доброчесності та миру, виконають необхідні умови та розірвуть зв’язки з РФ", – зазначив голова НАЗК Олександр Новіков.

Як повідомлялося, Нацагентство включило Peninsula Petroleum Limited внесло до переліку міжнародних спонсорів війни у квітні цього року.

Peninsula Petroleum працює як глобальний постачальник бункерного палива, здійснює понад 25 000 поставок на рік та пропонує послуги з перепродажу палива, технічну експертизу, управління флотом та яхтингові послуги.