Румунія за два дні хоче розмитнити до 30 суден, які очікують на в’їзд із українських портів на Дунаї

румунія,чернаводе

Румунія очікує, що протягом наступних двох днів розмитнить до 30 суден, які очікують на в’їзд в країну з українських портів на річці Дунай, що свідчить про те, що торгівля не зупинилася попри напад Росії на головний річковий порт на півдні України.

Як пише Reuters, згідно з даними відстеження комерційних суден, річка та її гирло, що нині є останнім водним маршрутом для експорту зерна в Україні, переповнені суднами, які курсують до українських портів та з них.

Румунська влада, яка керує водним шляхом, все ще очікує "пік" трафіку в серпні, незважаючи на атаку.

"Ми розмитнимо близько 30 кораблів за два дні, принаймні 12 сьогодні, якщо не 14, а решту завтра", – сказав директор із навігації Дунайського адміністративного агентства Румунії Флорін Узумтома.

Він додав, що в травні та червні адміністрація оформила рекордно високу кількість суден, що йшли з українських внутрішніх портів, понад 477 на місяць.

"Травень і червень були піковими, і ми очікуємо, що серпень також матиме пік, незважаючи ні на що", – сказав Узумтома.

Окрім суден, які чекали поблизу румунського порту Констанца, щонайменше 20 комерційних суден зупинилися в каналі Дунаю, що веде до українського порту "Ізмаїл", показали дані аналітичної компанії MarineTraffic 3 серпня.

Згідно з даними, ще 30 кораблів кинули якір навколо затоки Мусура в Чорному морі, яка веде в окремий канал, який з’єднується з Ізмаїлом далі по водному шляху.

Джерело в українській промисловості повідомило, що румунська сторона поки що не дозволила новим кораблям заходити в Дунай, посилаючись на погані погодні умови.

Як повідомлялося, в ніч на 2 серпня внаслідок атаки російськими дронами на Одещину пошкоджень та руйнувань зазнали елеватор, зернові ангари, резервуари одного з вантажних терміналів, виробничі, складські та адміністративні приміщення. Крім того, суттєвих руйнувань зазнала триповерхова будівля "Морвокзалу" в Ізмаїлі.

Унаслідок нічної атаки Росії на інфраструктуру портів Дунайського кластеру було пошкоджено 40 тис. тонн зерна.