Цьогоріч Україна не виконає всі рекомендації для вступу до ЄС, – Стефанішина

Picture

Ілюстративне фото з відкритих джерел

До жовтня Україна не виконає всі сім рекомендацій Європейської комісії, але забезпечить виконання всіх узгоджених законодавчих та інституційних кроків.

Про це віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина сказала на конференції "Як виглядає шлях України до ЄС", передає "Суспільне".

"Сьогодні ми не почуємо, що виконали всі сім рекомендацій на 100%, але до жовтня ми забезпечимо виконання всіх узгоджених законодавчих і інституційних кроків і будемо сподіватися, відкриємо двері для політичного рішення. Нам важче, ніж країнам, які йшли шляхом приєднання до ЄС не через війну, а через те, що ми рухаємося в ЄС, реформуючи сам Євросоюз", — сказала урядовиця.

За словами Стефанішиної, Україна також повинна мати можливість вчасно відновити електронне декларування майна державних службовців відповідно до рекомендацій ЄС.

BAGNET нагадує, що наприкінці липня Верховна Рада у другому читанні ухвалила законопроєкт №9322 про зміни процедури відбору суддів Конституційного суду, потрібний для виконання критеріїв Єврокомісії на шляху України до членства в ЄС.

Підготував: Сергій Дага