НАБУ оголосило у розшук колишнього мера Одеси Костусєва

кауфман,борухович,костусєв

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) оголосило у розшук колишнього мера Одеси у 2010-2013 роках Олексія Костусєва.

Відповідне повідомлення оприлюднено на сайті НАБУ 11 жовтня.

Костусєв має статус підозрюваного у кримінальному провадженні №52023000000000172 від 13 квітня 2023 року, його підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України.

НАБУ оголосило у розшук колишнього мера Одеси Костусєва 01

Як повідомлялося, наприкінці серпня НАБУ повідомило Костусєву про підозру у справі злочинної групи, яка заволоділа майном КП "Міжнародний аеропорт "Одеса" вартістю 118 млн грн та доходами від його діяльності протягом 2012-2022 років у розмірі понад 2,5 млрд₴ Організаторами групи слідство вважає одеських бізнесменів Олександра Грановського і Бориса Кауфмана.

7 вересня ВАКС обрав запобіжний захід Борису Кауфману у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 268,4 млн грн застави.

Його бізнесовий партнер і ще один підозрюваний у цій справі Олександр Борухович (раніше мав прізвище Грановський) залишався на волі – суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 120,78 млн₴

Нагадаймо, за даними слідства, ще у 2011 році два відомих одеських бізнесмена організували схему заволодіння майном КП "Міжнародний аеропорт "Одеса". Для цього зареєстрували ТОВ, яке мало заснувати спільне товариство з Одеською міською радою (ОМР), з розподілом часток 75% і 25% відповідно, з метою отримання у власність та подальшої приватизації майнового комплексу аеропорту вартістю близько 118 млн₴

При цьому отримане у спільне користування майно аеропорту не підлягало приватизації, оскільки мало загальнодержавне значення, забезпечувало виконання функцій прикордонного і митного контролю. Крім того, понад 535 одиниць основних засобів з 2488 переданих були аеродромними об’єктами, що забезпечують безпеку польотів та не могли бути відчуженими в принципі.

Крім того, за договором "інвестори" зобов’язувались внести статутний капітал у розмірі 355 млн грн, побудувати новий термінал і злітно-посадкову смугу. Проте більша частина внесених коштів через дії учасників схеми стала предметом застави та була заблокована банком, тобто не підлягала використанню. Новий термінал збудували за кредит, взятий під заставу майнового комплексу аеропорту, а злітно-посадкову смугу не починали будувати взагалі.

За оцінкою слідства, в результаті реалізації схеми, її учасники заволоділи майном аеропорту на суму 118 млн грн та доходами від його діяльності у сумі понад 2,5 млрд₴

Автор: Михайло Орлюк