У експертки-атомниці Кошарної виявили російський паспорт

Picture

Фото: Ольга Кошарна/ apostrophe .ua

Українська експертка-атомниця Ольга Кошарна у 2009 році подала заявку на отримання російського паспорта.

Про це свідчать записи у базах Федеральної міграційної служби росії.

“За наявною інформацією, КОШАРНА О.П. (рос. – Кошарная Ольга Павловна, 08.10.1955) у 2009 році через можливості консульського представництва МЗС рф (рос. – КЗУ МИД рф) подавала заявку на отримання російського громадянства та нібито набула його, відповідно до указу президента рф від 2007 року «Поновлення громадянства по народженню на території рф»”, – повідомило джерело в правоохоронних органах України.

Відповідно до даних співробітників міграційної служби, на той час всі заявки на отримання громадянства рф задовольнялися майже стовідсотково.

“Станом на зараз Ольга Кошарна приховує відомості про наявність у неї російського громадянства”, – додав співрозмовник.

Відомо, що згідно з офіційною біографією, Ольга Кошарна народилась в росії (тоді – РРСР) у місті Картали в Челябінській області. Здобула освіту в Московському хіміко-технологічному інституті ім. Менделєєва та звання кандидата хімічних наук у 1985 році. За деякими даними, могла працювати у закрити інститутах, де займалася розробкою отруйних хімічних сполук.

Нагадаймо, що у 2022 році, після того, як росія окупувала Запорізьку АЕС, Ольга Кошарна закликала українських співробітників станції підписувати контракти з “Росатомом”, який незаконно управляє станцією. Тоді як керівництво “Енергоатома” закликало своїх працівників максимально опиратись підписанню контрактів з росіянами, оскільки без українських співробітників “Росатом” не може відновити роботу станції та утримувати її у належному стані.

У 2023 році Ольга Кошарна програла суд проти “Енергоатома”, у якому намагалась довести, що вона не російська агентка. В суді було доведено обґрунтованість звинувачень проти неї.