ЗМІ повідомили, що Leroy Merlin продає складські приміщення в РФ. У компанії заявили, що це не так (оновлено)

leroy,merlin

Французька мережа будівельних гіпермаркетів Leroy Merlin вирішила продати всі складські приміщення в Росії.

Про це повідомляє "Комерсант" із посиланням на джерела на ринку нерухомості.

Зазначається, що Leroy Merlin планує продати всі свої логістичні парки. Зокрема, компанія володіє двома об’єктами в РФ – близько 130 тис. кв. м у "Південній брамі" у Домодєдово та 140 тис. кв. м у комплексі "Білий Раст" у Московської області.

За даними співрозмовників видання, на ці активи претендують дві компанії: Central Properties та "Венталл-Девелопмент".

Кошти від продажу складських площ потрібні компанії для подальшого розвитку Leroy Merlin у РФ після відмови французької сторони виділяти фінансування на ці цілі, зазначають експерти.

Водночас, як пише російський "Інтерфакс", компанія спростувала інформацію видання. "Ця інформація не відповідає дійсності. Ми не продаємо жодного складського об’єкта. Як і заявляли раніше у березні, ми не плануємо будь-яких змін у діяльності компанії", – наголосили в пресслужбі Leroy Merlin.

Інформація про продаж Leroy Merlin складської інфраструктури з’явилася після того, як у березні мережа заявила про передачу російського бізнесу в управління локальному топменеджменту. Наразі ця угода перебуває на розгляді регуляторів РФ.

Мережа гіпермаркетів Leroy Merlin у Росії охоплює 111 магазинів у 65 містах країни.

Нагадаймо, що після початку пономасштабної війни Leroy Merlin запевнила своїх російських партнерів, що продовжить працювати в Росії. Компанія також зазначала, що після виходу деяких гравців з російського ринку мережа Leroy Merlin відкрита до пропозицій щодо збільшення поставок та розширення асортименту.