Понад рік Британія проводила таємні переговори з росією, – ЗМІ

Picture

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Протягом останніх 18 місяців британські чиновники вели дипломатичні переговори з представниками Кремля щодо глобальної безпеки на тлі війни на території України. Про це повідомляє Sky News.

Зазначається, що таємні зустрічі відбувались у різних місцях, таких як Відень чи Нью-Йорк, в рамках закулісних дипломатичних зусиль.

Обговорення торкались проблем безпеки, які впливають на Британію, а також міжнародне товариство, включаючи дефіцит зерна і ядерну безпеку.

Водночас Британія не вела жодних активних мирних переговорів, які були б спрямовані на дипломатичне врегулювання війни на території України.

Цю інформацію також підтвердив високопоставлений британський дипломат, який брав участь в деяких з цих зустрічей.

"Ми підтримуємо контакт і вважаємо, що дуже важливо підтримувати відкритий діалог під час війни в Україні. Ми жодним чином не ділимо частини країни й не укладаємо мирні угоди від чийогось імені, але життєво важливо тримати цю лінію контакту відкритою", – додав він.

Раніше BAGNET повідомляв, що ООН веде таємні переговори з росією про відновлення "зернової угоди", яка була порушена внаслідок російського вторгнення в Україну.

Підготував: Сергій Дага